Food en Health wordt ook op de huishoudbeurs een steeds belangrijker thema. SweetPoint en PapriCo zien dit als een mooie kans om de (punt) paprika onder de aandacht te brengen en te laten zien hoe gezond deze vruchtgroenten nu eigenlijk zijn. Zeker over de puntpaprika hebben veel consumenten vragen. Andere hebben zelfs nog nooit van de puntpaprika gehoord. Daarom zullen alle VIP goodiebags voorzien worden van een CuliQueen zoete puntpaprika verpakking, zodat bezoekers deze kunnen proeven. Ook zijn we op het evenement met als doel om kinderen meer groenten te laten eten.
Onderzoek
Het voedingscentrum heeft een aantal richtlijnen opgesteld gekeken naar de aanbevolen hoeveelheid groenten, fruit en vis. Als we naar groenten kijken, zouden kinderen van 1 tot 4 jaar 50 -100 gram groente moeten eten, kinderen van 4 tot 9 jaar 100 -150 gram en kinderen van 9 tot 12 jaar 150 – 200 gram. Wat blijkt? De helft van de kinderen van 1 tot 4 jaar eten voldoende groenten, maar hoe ouder ze worden hoe moeilijker het wordt. Zo eet in de leeftijd van 4 tot 9 jaar maar 4 op de 10 kinderen genoeg groenten en bij de kinderen van 9 tot 12 jaar slechts 2 op de 10.