Op deze kennispagina vind je alles over paprika's. Van informatie rondom de teelt van paprika's tot inspirerende recepten en trends ten aanzien van AGF en foodtrends in het algemeen. Als geen ander weten we hoe de markt ervoor staat. Deze waardevolle kennis delen we graag met je!
Een bruschetta met klassieke Italiaanse peperonata is dé perfecte amuse voor een zwoele zomeravond. Benieuwd naar meer smaakvolle zomerse gerechten met puntpaprika? Download dan snel het receptenboekje!
DownloadLees in deze blog welke drie veranderingen we in het AGF-schap kunnen verwachten, welke rol de consument hierbij speelt en hoe je daar als Category Manager slim op inspeelt!
Lees meerSweetPoint en PapriCo hebben een initiatief opgezet: spelen met je eten, het mag! Het bestaat uit een boekje met vijf leuke en creatieve recepten voor traktaties, lunches en tussendoortjes die vol zitten met gezonde voedingsstoffen. Op deze manier willen we laten zien dat het mogelijk is om kinderen op een leuke manier groenten te laten eten.
DownloadWat wil de AGF-shopper écht anno 2019? De AGF-markt verandert net als de markt: razendsnel. Om AGF Category Managers te ondersteunen, hebben we zes essentiële ‘need to knows’ voor 2019 op een rij gezet. Ken je de ‘Better for all’-trend bijvoorbeeld al? Lees meer in het e-book.
DownloadDe vakbeurs Fruit Logistica publiceert jaarlijks een trendrapport, dat een gedetailleerd beeld van de internationale markt van groenten en fruit biedt. Wat maakt de shopper van verse groente echt gelukkig?
Lees meerTussen 16 en 24 februari 2019 vindt in de RAI in Amsterdam de Huishoudbeurs plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement met ruim tweehonderdduizend bezoekers die open staan voor de laatste huis- tuin- en keukentrends en praktische tips. Dit jaar zullen ook de merken SweetPoint en PapriCo, onderdeel van Coöperatie DOOR, op de huishoudbeurs aanwezig zijn.
Lees meerGeen pillen maar paprika: Artsen schrijven steeds vaker voeding en leefstijl in plaats van pillen voor aan patiënten met diabetes type 2.
Lees meerFermenteren, Poké Bowls, veganisme; de foodbranche ontwikkelt zich razendsnel. Marja Vijverberg van Sweetpoint volgt de ontwikkelingen op de voet en zet vijf foodtrends op een rij.
Lees meerNederland eet en drinkt per dag gemiddeld zo'n 3 kg aan voedingsmiddelen. Hoeveel wordt er van iedere groep voedingsmiddelen gegeten of gedronken? En verschilt dit naar leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, opleidingsniveau, regio of stedelijkheid?
Lees meerMet de toegenomen aandacht voor groente, groeit ook de creativiteit ten aanzien van de bereidingswijzen. Dit leidt tot bijzondere creaties, niet alleen in restaurants maar ook in keukens bij mensen thuis.
Lees meerDe wereld van groente en fruit (agf) is continu in beweging. Waar moet een Category Manager op letten bij het inrichten van het AGF-schap? Marja Vijverberg (Marketing Manager van PapriCo en SweetPoint) deelt de meest actuele bevindingen en geeft een terugblik op de VEG. Het vak-event groente en fruit dat op 20 en 21 juni in Rotterdam plaatsvond.
Lees meerOnlangs gaf Martijn Kesteloo (Business Developer bij de coöperatie DOOR) een inspirerende presentatie op het VEG.-event in Rotterdam. Hij sprak over de invloed van millennials, de GROENTE-revolutie en andere trends en ontwikkelingen op het gebied van food en AGF in het bijzonder. In dit artikel vertelt Martijn over wat de toekomst nog meer voor de food business in petto heeft.
Lees meerHet gedrag van consumenten verandert enorm. Ze shoppen steeds vaker online, zijn minder aan specifieke winkels gebonden en maken actief gebruik van diverse kanalen. Bovendien hechten ze meer waarde aan gemakkelijke, gezonde en bijzondere producten dan voorheen.
Lees meerHet jaar 2017 bracht interessante foodtrends met zich mee, zoals de opkomst van de exotische keuken met bijvoorbeeld de Hawaiiaanse poké bowls of het fermenteren van voedsel zoals kombucha. Wat staat de supermarkten in 2018 te wachten op gebied van food? Sweetpoint omschrijft hier vijf belangrijke foodtrends met de focus op AGF.
Lees meerDe wil onder consumenten om gezond te eten is er absoluut, maar wat betreft inspiratie kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Als category manager kun je ze de helpende hand bieden om een smaakvolle, gezonde maaltijd op tafel te zetten en tegelijkertijd het AGF-schap een boost te geven.
Lees meerWij Nederlanders zijn ons steeds bewuster van ons eigen voedingspatroon. Dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel worden steeds vaker omgeruild voor groente. Het aantal niet-vleeseters is in de afgelopen drie jaar zelfs verviervoudigd volgens het RIVM en LEI. Het eten van groente heeft een flinke vlucht genomen.
Lees meerEr gebeurt veel op het gebied van AGF. De interesse in gezond eten blijft toenemen en groente speelt een steeds belangrijkere rol in het voedingspatroon van consumenten. De intentie is er, maar de inspiratie om een voedzame en smakelijke maaltijd op tafel te zetten ontbreekt soms.
Lees meerWist je dat consumenten een repertoire met gemiddeld maar tien recepten hebben? Dit komt omdat ze vaak de inspiratie missen om met andere gerechten te variëren. Laat jezelf én je klanten/gasten verrassen door deze out of the box recepten met paprika’s en aubergines in de hoofdrol!
DownloadEr gebeurt veel op het gebied van AGF. De interesse in gezond eten blijft toenemen en groente speelt een steeds belangrijkere rol in het voedingspatroon van consumenten. We geven je enkele tips waarmee je slim op de huidige ontwikkelingen inspeelt en het AGF-schap winstgevender maakt.
DownloadPlastic afval is een wereldwijd probleem en de discussie rondom duurzaam verpakken is ook in de AGF-sector aangewakkerd. Waarom zijn ze eigenlijk nog niet vervangen? En hoe ver zijn de ontwikkelingen op dit gebied in Nederland?
Lees meerFood watcher, culinair journalist en kookboekenschrijver Anneke Ammerlaan is met haar bedrijf gespecialiseerd in toegepaste trendwetenschap voor bedrijven. Haar uitgebreide kennis over de ontwikkelingen op het gebied van AGF wil ze graag met ons delen. Wist je bijvoorbeeld dat er een ware revolutie aan de gang is op het gebied van koken?
DownloadWat is de invloed van groenten op de gezondheid van een mens? Dit is een vraag waar huisarts Tamara de Weijer wel raad mee weet. Sinds vijf jaar is ze gespecialiseerd in het toepassen van voeding- en leefstijladviezen in haar praktijk. Daarnaast is ze ambassadeur van het ‘Nationaal Actieplan Groenten en Fruit’ en voorzitter van ‘Vereniging Arts en Leefstijl’.
Lees meer