Kennisbank

Op deze kennispagina vind je alles over paprika's. Van informatie rondom de teelt van paprika's tot inspirerende recepten en trends ten aanzien van AGF en foodtrends in het algemeen. Als geen ander weten we hoe de markt ervoor staat. Deze waardevolle kennis delen we graag met je!

Receptenboek: 6 recepten voor een heerlijke zomerse dag!

Een bruschetta met klassieke Italiaanse peperonata is dé perfecte amuse voor een zwoele zomeravond. Benieuwd naar meer smaakvolle zomerse gerechten met puntpaprika? Download dan snel het receptenboekje!

Download

Drie veranderingen die het toekomstbeeld van AGF gaan bepalen

Lees in deze blog welke drie veranderingen we in het AGF-schap kunnen verwachten, welke rol de consument hierbij speelt en hoe je daar als Category Manager slim op inspeelt!

Lees meer

Receptenboekje: Spelen met je eten, het mag!

SweetPoint en PapriCo hebben een initiatief opgezet: spelen met je eten, het mag! Het bestaat uit een boekje met vijf leuke en creatieve recepten voor traktaties, lunches en tussendoortjes die vol zitten met gezonde voedingsstoffen. Op deze manier willen we laten zien dat het mogelijk is om kinderen op een leuke manier groenten te laten eten.

Download

Wat wil de shopper in groente en fruit nu écht?

Wat wil de AGF-shopper écht anno 2019? De AGF-markt verandert net als de markt: razendsnel. Om AGF Category Managers te ondersteunen, hebben we zes essentiële ‘need to knows’ voor 2019 op een rij gezet. Ken je de ‘Better for all’-trend bijvoorbeeld al? Lees meer in het e-book.

Download

Surprises in Store: ontwikkelingen in groente en fruit voor 2019

De vakbeurs Fruit Logistica publiceert jaarlijks een trendrapport, dat een gedetailleerd beeld van de internationale markt van groenten en fruit biedt. Wat maakt de shopper van verse groente echt gelukkig?

Lees meer

Spelen met je eten, het mag

Tussen 16 en 24 februari 2019 vindt in de RAI in Amsterdam de Huishoudbeurs plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement met ruim tweehonderdduizend bezoekers die open staan voor de laatste huis- tuin- en keukentrends en praktische tips. Dit jaar zullen ook de merken SweetPoint en PapriCo, onderdeel van Coöperatie DOOR, op de huishoudbeurs aanwezig zijn.

Lees meer

Geen pillen maar paprika

Geen pillen maar paprika: Artsen schrijven steeds vaker voeding en leefstijl in plaats van pillen voor aan patiënten met diabetes type 2.

Lees meer

Aandacht voor eten: vijf trends in food

Fermenteren, Poké Bowls, veganisme; de foodbranche ontwikkelt zich razendsnel. Marja Vijverberg van Sweetpoint volgt de ontwikkelingen op de voet en zet vijf foodtrends op een rij.

Lees meer

Groenteconsumptie in Nederland groeit

Nederland eet en drinkt per dag gemiddeld zo'n 3 kg aan voedingsmiddelen. Hoeveel wordt er van iedere groep voedingsmiddelen gegeten of gedronken? En verschilt dit naar leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, opleidingsniveau, regio of stedelijkheid?

Lees meer

Trend: Gewone groenten bijzonder maken

Met de toegenomen aandacht voor groente, groeit ook de creativiteit ten aanzien van de bereidingswijzen. Dit leidt tot bijzondere creaties, niet alleen in restaurants maar ook in keukens bij mensen thuis.

Lees meer

Actuele ontwikkelingen rondom AGF

De wereld van groente en fruit (agf) is continu in beweging. Waar moet een Category Manager op letten bij het inrichten van het AGF-schap? Marja Vijverberg (Marketing Manager van PapriCo en SweetPoint) deelt de meest actuele bevindingen en geeft een terugblik op de VEG. Het vak-event groente en fruit dat op 20 en 21 juni in Rotterdam plaatsvond.

Lees meer

The future of food business

Onlangs gaf Martijn Kesteloo (Business Developer bij de coöperatie DOOR) een inspirerende presentatie op het VEG.-event in Rotterdam. Hij sprak over de invloed van millennials, de GROENTE-revolutie en andere trends en ontwikkelingen op het gebied van food en AGF in het bijzonder. In dit artikel vertelt Martijn over wat de toekomst nog meer voor de food business in petto heeft.

Lees meer

A bad time to be boring

Het gedrag van consumenten verandert enorm. Ze shoppen steeds vaker online, zijn minder aan specifieke winkels gebonden en maken actief gebruik van diverse kanalen. Bovendien hechten ze meer waarde aan gemakkelijke, gezonde en bijzondere producten dan voorheen.

Lees meer

Vijf belangrijke foodtrends in 2018

Het jaar 2017 bracht interessante foodtrends met zich mee, zoals de opkomst van de exotische keuken met bijvoorbeeld de Hawaiiaanse poké bowls of het fermenteren van voedsel zoals kombucha. Wat staat de supermarkten in 2018 te wachten op gebied van food? Sweetpoint omschrijft hier vijf belangrijke foodtrends met de focus op AGF.

Lees meer

Tips voor een succesvoller AGF-schap

De wil onder consumenten om gezond te eten is er absoluut, maar wat betreft inspiratie kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Als category manager kun je ze de helpende hand bieden om een smaakvolle, gezonde maaltijd op tafel te zetten en tegelijkertijd het AGF-schap een boost te geven.

Lees meer

Duurzaam eten: van een broodje zeewier tot flexitariërs

Wij Nederlanders zijn ons steeds bewuster van ons eigen voedingspatroon. Dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel worden steeds vaker omgeruild voor groente. Het aantal niet-vleeseters is in de afgelopen drie jaar zelfs verviervoudigd volgens het RIVM en LEI. Het eten van groente heeft een flinke vlucht genomen.

Lees meer

Durf te innoveren met de indeling van uw AGF-schap

Er gebeurt veel op het gebied van AGF. De interesse in gezond eten blijft toenemen en groente speelt een steeds belangrijkere rol in het voedingspatroon van consumenten. De intentie is er, maar de inspiratie om een voedzame en smakelijke maaltijd op tafel te zetten ontbreekt soms.

Lees meer

5x Tapas met een Twist

Wist je dat consumenten een repertoire met gemiddeld maar tien recepten hebben? Dit komt omdat ze vaak de inspiratie missen om met andere gerechten te variëren. Laat jezelf én je klanten/gasten verrassen door deze out of the box recepten met paprika’s en aubergines in de hoofdrol!

Download

Vier tips voor een succesvoller AGF-schap

Er gebeurt veel op het gebied van AGF. De interesse in gezond eten blijft toenemen en groente speelt een steeds belangrijkere rol in het voedingspatroon van consumenten. We geven je enkele tips waarmee je slim op de huidige ontwikkelingen inspeelt en het AGF-schap winstgevender maakt.

Download

Hoe kan de AGF-sector bijdragen aan minder plastic afval?

Plastic afval is een wereldwijd probleem en de discussie rondom duurzaam verpakken is ook in de AGF-sector aangewakkerd. Waarom zijn ze eigenlijk nog niet vervangen? En hoe ver zijn de ontwikkelingen op dit gebied in Nederland?

Lees meer

Trends & Ontwikkelingen in AGF

Food watcher, culinair journalist en kookboekenschrijver Anneke Ammerlaan is met haar bedrijf gespecialiseerd in toegepaste trendwetenschap voor bedrijven. Haar uitgebreide kennis over de ontwikkelingen op het gebied van AGF wil ze graag met ons delen. Wist je bijvoorbeeld dat er een ware revolutie aan de gang is op het gebied van koken?

Download

Groenten als medicijn: een gezonde ontwikkeling!

Wat is de invloed van groenten op de gezondheid van een mens? Dit is een vraag waar huisarts Tamara de Weijer wel raad mee weet. Sinds vijf jaar is ze gespecialiseerd in het toepassen van voeding- en leefstijladviezen in haar praktijk. Daarnaast is ze ambassadeur van het ‘Nationaal Actieplan Groenten en Fruit’ en voorzitter van ‘Vereniging Arts en Leefstijl’.

Lees meer